Purperklokje (Heuchera Silver Scrolls)
- Algemene informatie
- Details
- Meer informatie
Purperklokje (Heuchera 'Silver Scrolls') heeft een fraai gemarmerd paars blad met een zilvergrijze waas. Na 1980 heeft de ontwikkeling van purperklokjes-hybrides een grote vlucht genomen. Het is soms niet helemaal duidelijk wat de botanische afkomst is. Zeker is wel dat alle Heuchera's, ongeveer 55 soorten, allemaal uit Noord-Amerika stammen.
In Noord-Amerika zijn de Heuchera's te vinden in verschillende habitats bijvoorbeeld bosgebieden, berggebieden en rotskliffen.
De geslachtsnaam Heuchera is afgeleid van de arts, botanicus en specialist in kruidachtige planten Johann Heinrich von Heucher (1677-1747). Hij was verbonden aan de Universiteit van Wittenberg in Duitsland.
Plantbeschrijving van Purperklokje (Heuchera 'Silver Scrolls')
Het geaderde zilvergrijze blad van Heuchera ‘Silver Scrolls’ maakt dit purperklokje populair als bladplant voor een halfbeschaduwde plek in de tuin.
Het blad van Purperklokje (Heuchera 'Silver Scrolls') wordt circa 15 tot 20 cm hoog. Dit purperklokje woekert niet maar vormt een dichte pol. In de winter blijft het blad van dit purperklokje gewoon aan. Dat is echter niet bij alle purperklokjes-cultivars het geval.
Heuchera ‘Silver Scrolls’ bloeit met ragfijne roze-witte bloemen in de periode mei-juni. De bloemen van dit purperklokje steken zo’n 30 tot 40 cm boven het blad uit en vormen daardoor een mooi contrast met het decoratieve blad.
Heuchera ‘Silver Scrolls’ is, vanwege het semi wintergroene karakter ook geschikt om in plantenbakken te worden toegepast.
Purperklokje (Heuchera 'Silver Scrolls') kan last krijgen van een paar ziektes bijvoorbeeld echte meeldauw, bacteriele bladvlekken en roest. Soms treden problemen met insecten op bijvoorbeeld met snuitkevers (Taxuskever) en bladaaltjes. Ook naakslakken kunnen in natte periodes het Heucherablad helaas flink aantasten.
Purperklokje (Heuchera 'Silver Scrolls') combineren
De mooiste combinaties ontstaan wanneer dit purperklokje naast planten komen te staan met een afwijkende bladkleur en bladvorm. Voorbeelden hiervan zijn (zwarte) slangenbaard (Ophiopogon planiscapes 'Niger'), zegges (Carex), schuimkaars of schuimbloem (Tiarella) of wintergroene varens.
Maak een Schetsafspraak
Heeft u hulp nodig bij het maken van een tuinontwerp en/of samenstellen van het beplantingsplan? Maak een afspraak met de Schetsservice!
Wat vindt u nog meer interessant?
Dropplant - Agastache 'Blue Boa'
Dropplant - Agastache rugosa 'Alabaster'
Koperknoopje - Leptinella 'Platt's Black'
Dropplant - Agastache 'Blue Fortune'
Tuinplantenoverzicht